Версія для людей
з вадами зору

Нещодавно завідувачка Лікарняного банку крові РОКЛ імені Юрія Семенюка Мізинець Наталія Миколаївна відвідала США за програмою «Відкритий світ», яка була заснована Конгресом США та є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США. Поїздка відбулась за сприяння спеціалізованої державної установи «Український центр трансплант-координації» та Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України.

Наталія Мізинець відвідала США за програмою обміну досвідом "Відкритий світ"

У Вашингтоні та Чикаго Наталія Миколаївна відвідала Центр крові Червоного Хреста та Центр крові Vitalant і Versiti. Також мала змогу познайомитися з технологічним процесом виготовлення компонентів крові, системою управління якістю, лабораторним супроводом трансфузій та оснащенням лікарняного банку крові, організацією та забезпеченням клінічного трансфузійного процесу, впровадженням та застосуванням методів управління кров’ю пацієнта (Patient Blood Management), запасами крові, роботи в умовах недостатніх запасів крові, катастроф та надзвичайних ситуацій, а також організацією та забезпеченням трансфузійного супроводу трансплантації анатомічних матеріалів. Побачила, як працюють комп’ютерні інформаційні системи для банку крові, записи та облік.

За час візиту Наталія Мізинець зустрілась з Українською Лікарською Асоціацією Північної Америки (УМАНА), відвідала медичний факультет Чиказького університету, Лікарню Північно-Західного університету Чикаго (Nortwestern Medicine), Elmhurst hospital та лікарню Університету Іллінойсу.

За весь час поїздки отримала неоціненний досвід, який допоможе в покращенні якості роботи банку крові нашого закладу.

Хочемо подякувати всім за підтримку України в нашій боротьбі за свою землю, свободу та демократичні цінності!

Вдосконалюємося далі. Всім Миру в серці та в країні🕊

#РОКЛ #новиниРОКЛ